Bij het ontwerpen van een innovatieve badkamer in volkern voor ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, revalidatie-instellingen,… vertrekken wij altijd vanaf een wit blad. Onze ingenieurs en interieurontwerpers stemmen de badkamer tot in de kleinste details af op de specifieke technische noden en de behoeftes van de gebruikers. Om de bouwsnelheid te verhogen, monteren we in eigen atelier vooraf alle elektrische en sanitaire leidingen. Onze innovatieve badkamers voor de zorgsector staan garant voor duurzaamheid, kwaliteit, onderhoudsvriendelijkheid en maatwerk.

Naadloze badkamervloeren

Wij creëren naadloze badkamervloeren met behulp van gerecycleerd plaatmateriaal. Deze verzagen we machinaal op maat, waarbij we een opgetrokken plint en een afschot voor de afwatering voorzien.

Vervolgens werken we de vloer in meerdere lagen naadloos af met een polyurea coating. Deze afwerking leidt tot de perfecte balans tussen ruwheid en reinigbaarheid. Naast deze prefab vloer behoort ook een PVC-vloer tot de opties, geplaatst door ons zusterbedrijf Alcopro.

07 - KU_Arendonk_0321

Draaibare badkamerwand in volkern

Met onze draaibare wanden in volkern verhogen we de flexibiliteit én de gebruiksvriendelijkheid van de badkamer. De draaibare wand bevat een ingewerkte wastafel.

In open positie ontstaat er veel meer ruimte, wat bijvoorbeeld het werken met een rolstoel sterk vergemakkelijkt. De bewoner hoeft niet langer zijn of haar bed te verlaten voor verzorging, wat het comfort voor het verplegend personeel en de bewoner sterk verhoogt.

U mag voor onze draaibare badkamerwanden in volkern rekenen op een zeer lange levensduur. Meer dan 40.000 omwentelingen – wat gelijkstaat met drie keer per dag openen en sluiten over een periode van 40 jaar – vormen geen enkel probleem, zo blijkt uit onze testresultaten.

Alle elektriciteit en sanitaire af- en toevoeren integreren we als vaste verbindingen in de wand.

Badkamerwanden in twee types


De overige badkamerwanden in volkern delen we op in twee types:

1. Afkleding voor een bestaande wand
De afkleding plaatsen we voor een bestaande wand en bestaat uit volkern panelen van één centimeter dik.

2. Scheiding tussen kamer en badkamer
Deze uiterst sterke volkern sandwichpanelen meten amper vijf centimeter dik. We integreren alle vereiste technieken in deze wanden. De deuren maken we van volkern sandwichwanden met een dikte van vier centimeter.

De combinatie van de vlakke ondoordringbare wanden met de opgetrokken vloerplint maakt de badkamer uiterst onderhoudsvriendelijk, wat leidt tot  een lage exploitatiekost. 

 

08 - 192_balen 19 (Large)

Mogelijk wenst u aan de buienzijde van onze wanden gipskarton? Ook dat kan perfect. Naast een draaibare badkamerwand kan u ook opteren voor een draaideur, schuifdeur of glazen deur. Wij ontwerpen en ontwikkelen de badkamer volledig volgens uw wensen, waardoor elke variatie en combinatie tot de mogelijkheden behoort. Wij stemmen alle technische, financiële en visuele factoren perfect op elkaar af.

crop toilet

Innovatie met volkern

Voortdurend zoeken we naar verbeteringen. Zo introduceerden we recent onze volkernplaten met ingefreesd tegelmotief. Deze oplossing combineert het onderhoudsgemak en de waterondoordringbaarheid van volkern met een huiselijk karakter. U bepaalt de kleur van de tegel en de voeg, alsook de afmetingen. Het tegelmotief vergroot de herkenbaarheid, van groot belang bij dementerende bewoners.

Meer weten over onze innovatieve badkamers in volkern voor de zorgsector?

Contacteer ons gerust