013 / 77.24.38
U bevindt zich hier: nl > Over Alcomel > Ontstaan en groei

Ontstaan en groei

Alcomel - Ontstaan en groei

Alcomel ontstond eind jaren ’70 uit een concrete nood van de ziekenhuis- en verzorgingssector. Vanuit het streven naar meer hygiëne en slijtvaste materialen, zochten architecten naar een onderhoudsvriendelijk alternatief voor de tot dan toe gangbare betegelde muuroppervlaktes. Om schimmels en bacteriën te vermijden, vereisten de voegen intensief en tijdsrovend onderhoud.

Twee ingenieurs – Luc Casteleyn en Clark Vanholsbeeck – van Philips Medical Systems merkten deze behoefte op en zochten naar een gepast antwoord. Ze vonden de oplossing in massieve volkunststofplaten (HPL), beter gekend onder de term volkern. Dankzij het gebruik van een thermoverhardende tweecomponentenvoeg verwerkten ze de panelen tot één hermetisch geheel. Een specifiek montagesysteem liet toe om de panelen blind aan de wand te bevestigen.

Vanuit deze unieke en innovatieve toepassing van bestaande hoogwaardige materialen groeide Alcomel uit tot dé totaalspecialist voor de vaste en losse inrichting van ziekenhuizen en verzorginginstellingen. Sinds kort maakt Alcomel deel uit van de B&R Bouwgroep.