013 / 77.24.38
U bevindt zich hier: nl > Over Alcomel > Alcomel nu

Alcomel nu

Alcomel nu

Alcomel biedt een breed gamma aan oplossingen voor de vaste en losse inrichting van ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen. Door onze jarenlange ervaring kennen wij de specifieke noden en behoeftes van deze sector door en door. Met eigen onderzoek en productontwikkeling spelen wij hier gericht op in.

Dankzij de innovatieve aanpak en piekfijne uitvoering veroverde Alcomel het marktleiderschap voor de eindafwerking van operatiekwartieren in de Benelux. Een ander mooi voorbeeld is de ontwikkeling van volledig geprefabriceerde sanitaire cellen voor de verzorgingssector of het inrichten van stofvrije cleanrooms voor specifieke industriële sectoren. Wij hebben een erkenning D5, klasse 6 als aannemer en tellen over alle afdelingen heen een honderdtal medewerkers.

Nog steeds kiest Alcomel resoluut voor volkern, zowel voor onze wanden als voor projectmeubilair. Volkern is van nature antibacterieel en antistatisch. Bovendien vraagt dit materiaal weinig onderhoud. De gesloten structuur maakt het materiaal bestand tegen chemicaliën en detergenten. Het insijpelen van water en opzwelling zijn uitgesloten. De krasvrijheid en schokabsorberende kracht geeft dit sterke materiaal een zeer lange levensduur.

Alcomel beschikt over een volledig uitgerust en modern atelier waar eigen vakmensen elk project eigenhandig vervaardigen. Standaardproducten kennen wij niet, alles is 100 procent maatwerk volgens de wensen van de klant. Na de voorbereiding in het ateliers gaan onze eigen plaatsingsteams ter plaatse aan de slag voor een vlotte en perfecte montage. Elke opdracht staat onder coördinatie van ervaren projectingenieurs. Zowel nieuwbouw als renovatie behoren tot de mogelijkheden.

Recent werd de productiecapaciteit quasi verdubbeld en de nodige investeringen uitgevoerd om, naast de specialisatie volkern, andere hoogwaardige materialen te verwerken